Coehoorn is een wijk in Arnhem op een toplocatie. De wijk ligt tussen het Centraal Station en het centrum van Arnhem in. Toch werd deze wijk lang gezien als achterstandswijk. Mede door vele leegstand, het ontbreken van een afvalverwerking systeem waardoor afval door de straten zwerft en een braakliggend terrein met asbest en weinig activiteiten. De gemeente concludeerde dat Coehoorn juist door deze thema’s de perfecte voedingsbodem was om te experimenteren. Zodoende kwamen de lege panden in handen van creatieve ondernemers uit Arnhem en ontstond er ruimte voor nog veel meer.
Zo hielp Team rebel bij het opzetten van een initiatief met de naam Expeditie Coehoorn. Dit initiatief had als doel om in de Coehoorn een brug te slaan tussen bewoners, ondernemers en organisaties. Dit deden we samen met Tom en Stefanie, twee creatieve ondernemers uit de wijk. Ook Waterschap, Vitens, de gemeente Arnhem, Sita, Alliander en Breedband Arnhem stonden te trappelen om mee te doen. De enige schakel die nog ontbrak waren de bewoners. Met een ludieke actie kwamen we stapje voor stapje steeds meer met hen in contact. We vroegen bewoners naar hun idee voor de wijk en of ze zelf een bijdrage wilde leveren door er zelf energie in te steken.
Voor elk idee uit de wijk werd een ronde tafel opgericht waarin professional, bewoner en ondernemer werkten aan realisatie van het idee. De resultaten zijn echt cool vinden wij: Een braakliggend terrein werd een stadspark –Er ontstond een waterspeelplaats voor kinderen waarbij afgekoppeld regenwater wordt gebruikt - Graffitiverwijdering in ruil voor kunst gemaakt door studenten van Artez – Fietsenklemmen in ruil voor dansworkshops voor de wijk van Introdans – Een fijnstofpaal die fijnstof uit de lucht haalt en zorgt voor schonere lucht – Ondergrondse afvalcontainers – Een serre gemaakt van restmateriaal van het oude pand van Alliander bij restaurant Stella by Starlight.